9/02/2017

Trip to CAORLE

Dnešní článek věnuji cestě do Itálie, kde jsem nedávno byla. Cestu jsme si koupily s mamkou k svátku, a moc jsme se na ni těšily. Byly jsme tu už několikrát, takže jsme už věděly, kde co je, a bylol to pro nás snazší se vyznat ve městě.

 Caorle najdete ve Venezii, která je na severu Itálie. Je to nádherné přímořské městečko, kde je plno milých, usměvavých lidí, mnoho nádherných památek, a malebné baráčky, ve kterých by chtěl snad každý bydlet. Uklidňující atmosféra města, všude plno vynikající zmrzliny, velkých chutných pizz. Kdo by tu nechtěl být? 

Naší první zastávkou byly trhy, které jsou v Caorle vždy v sobotu. Jedná se o opravdu velké trhy, kde je přes 70 stánků. Najdete tu salámy a sýry (samozřejmě kvalitní - kupovaly jsme si salámy a byly chuťově opravdu dobré), oblečení (výběr spíše podobný vietnamcům), kabelky a pásky.

TIP: Pokud se do Caorle na trhy chystáte, projděte si nejdříve opravdu všechny stánky. Většinou se jedná o stejné kousky, které se liší pouze cenou. Smlouvejte! Pokud najdete stánek, kde je cena kousku nejnižší, začněte smlouvat. Já jsem mamce vyhádala kabelku z 125 euro na 25, což je podle mě super. Hlavně nenaleťte padělkům. Na trhu najdete plno padělků značek Gucci, LV.

loved that beach  Caorle, ItalyDruhou zastávkou byla pláž, kde jsme si to opravdu užily. Caorle je známá čistými plážemi a hlavně čistým mořem. Každé ráno jsou pláže uhrabané, nikde žádný nedopalek ale zato plno mušlí pokud jdete ráno na lov.

TIP: Pokud pojedete na vlastní pěst (což doporučuji), nezoufejte nad tím, že nemáte lehátka a slunečník. Ačkoliv mají resorty vlastní vyhrazená místa, máte 2 možnosti. Lehnout si na písek (což není taková tragédie) nebo si vytipovat lehátka se slunečníkem, a jednoduše si je zabrat - nic nezaplatíte a ležíte. Většina turistů z residencí si zabírá slunečníky vepředu (jsou nejdražší) a zadní řady jsou prázdné (až na pár výjimek). Proto zkuste zariskovat a ušetřit si až 20 euro za jeden den s lehátky.

Z pláže se přesouváme dál podél moře, kde najdete kostel Santuario della Madonna dell´Angelo. Uvnitř se nachází dřevěná socha panny Marie s dítětem a klenba kostela je ozdobená freskami. Určitě se vyplatí se zajít podívat dovnitř (my jsme tam nešly, protože jsme nebyly řádně oblečené). Dříve jsme ale kostel navštívily, a vypadá moc pěkně a je stále zachovalý. Další krásou je Scogliera Viva podél pobřeží, což jsou vytesané sochy do balvanů podél pobřeží.




       

O kousek dál po promenádě dojdete na náměstí k Dómu, což je asi největší skvost Caorle. Je to katedrála s válcovitou zvonicí, ve které dříve sídlil biskup. Hned vedle (napravo) je nádherná zahrada plná růží a dalších krásných stromů a květin. Na každém rohu najdete zmrzlinářství, obchůdky s oblečením, dokonce i Calzedonii nebo obchod se značkou Guess nebo Love Moschino.

TIP: Pokud máte čas, opět si projděte celé centrum, a poté nakupujte. Co se týče zmrzliny, doporučuji zkoušet druhy které znáte, protože chutnají jinak než u nás, protože jsou kvalitnější. Italové rádi zkouší nové druhý a někdy to jsou opravdu skvělé příchuti.



A kam se jdete ubytovat? No přeci tam, kde se vám to líbí. Mnoho apartmánů rodiny pronajímají (na balkónech nebo v oknech jsou většinou vyvěšené cedule) a zaplatíte méně než přes agentury. Pronajímají se jak domy, tak i jen byty (2+1 apod.). Italové mají rádi jednoduchost a přírodu. Proto mají v domech jen pár kusů nábytku a většinou vše v přírodním (miluji jejich styl - jednoduchý a přitom pěkný).




Tak co, pojedete i vy navštívit Caorle? 


Pokud najdete tento dům s květinami, hned napravo je ta nejlepší zmrzlina ve městě! 
V tomto oranžovém domečku bydlí starší babička. Hned dole pod balkónem je zmrzlinářství a další obchůdky - někdy se divím, že starším lidem večerní atmosféra nevadí. 









2 komentáře:

Díky za vaše komentáře!